Welk telefoon abonnement past bij mij?

Welk telefoon abonnement past bij mij?

Prepaid is verleden tijd en steeds meer mensen kiezen voor een abonnement voor hun mobiele telefoon. Een abonnement is ook veel makkelijker dan prepaid. Je hoeft niet iedere keer opnieuw op te waarderen wanneer je tegoed op is. In plaats daarvan kies je eenmalig je bundels en betaal je een vast bedrag per maand. Toch vinden mensen het soms nog moeilijk om een bundel te kiezen die voldoet aan hun eisen.

Sim only abonnementen

Een van deze abonnementen is een sim only abonnement. Sim only betekent letterlijk vertaald ‘alleen een simkaart’. Dit wil zeggen dat je dus een abonnement afsluit zonder toestel. Je kunt het abonnement bijvoorbeeld afsluiten voor je huidige mobiele telefoon of je kunt zelf een nieuwe kopen waarop je het sim only abonnement afsluit. 

Bij een sim only abonnement kun je zelf je bundels kiezen. Bel je veel met klanten? Dan is het verstandig om te kiezen voor een abonnement met onbeperkt bellen. Vindt je het belangrijk dat je veel tijd op social media door kunt brengen? In dat geval kun je kiezen voor een grote internetbundel. Een sim only abonnement kun je dus precies samenstellen naar jouw wensen en behoeftes, zodat het abonnement altijd past bij jou.

Abonnement met telefoon

Daarnaast is er ook de optie om een abonnement af te sluiten inclusief een nieuw toestel. Het gevolg hiervan is dat de maandelijkse kosten hoger worden, omdat je ook maandelijks afbetalingskosten voor het toestel betaalt. Sommige mensen zien het ook als een nadeel dat je vaak lang aan een eerdergenoemd abonnement vastzit. Je kunt niet maandelijks je bundel wijzigen, omdat je simpelweg ook het toestel moet afbetalen. Een abonnement inclusief toestel heeft zowel voor- als nadelen.

Vergelijken

Om erachter te komen welke provider het desbetreffende mobiele abonnement het goedkoopste aanbiedt, kun je gebruik maken van een vergelijkingssite. Het is heel simpel. Jij vult je eisen in voor het aantal belminuten, het aantal sms’jes en de grootte van je internetbundel. De vergelijkingssite gaat vervolgens bij verschillende providers op zoek naar jouw abonnement. Wanneer de vergelijkingssite dit heeft gevonden, verschijnt dit op je scherm in een overzichtelijke weergave. Op deze manier kun jij in één oogopslag zien welke provider het goedkoopste is. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite, hoef je niet alle providers afzonderlijk af te gaan op zoek naar het goedkoopste abonnement. Naast tijd, bespaart het ook nog eens een hoop geld omdat je snel kunt zien welke provider het abonnement het goedkoopste aanbiedt. Win-win dus!

Reacties zijn gesloten.